Mariaber Essen
Lagere school Essen Hoek
 03 677 33 94

Inschrijvingen voor het schooljaar 2022-2023

Wanneer mag ik mijn kind inschrijven?

De inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2022-2023 starten start op 1 maart 2022 volgens bepaalde (voorrangs)regels. Eerst spreken we over ‘aanmelden’ en pas vervolgens over ‘inschrijven’, zie meer uitleg hierover bij volgende titel.

  • Van 1 t/m 15 maart geldt de voorrangsperiode van aanmelding voor kinderen uit dezelfde leefeenheid (dit zijn de broers en zussen van kinderen die al ingeschreven zijn in 1 van onze 3 scholen) en voor kinderen van personeelsleden van de school.
  • Vanaf woensdag 16 maart mogen de niet-voorrangsgerechtigde kinderen worden aangemeld.

Hoe Aanmelden?

Het is belangrijk dat u weet dat u uw kind(eren) eerst digitaal dient aan te melden. Dit is een soort reservatiesysteem dat noodzakelijk is alvorens u uw kind kan/mag inschrijven.

Om uw kind aan te melden in 1 van onze scholen, dient u op de juiste link te klikken:

  • aanmelden van broers en zusjes en van kinderen personeel tussen 1 maart en 15 maart, vanaf 1 maart 8.00u 's morgens
  • aanmelden van nieuwe leerlingen vanaf 16 maart 8u00 's morgens: https://forms.gle/KwBNgmCrx8RAXZzF6

De aanmeldingen gebeuren chronologisch. Dit per vestiging en volgens dag en uur van aanmelden.

Als de aanmelding gelukt is, dan krijg je op het einde een melding dat het aanmelden gelukt is, u krijgt dus géén bevestigingsmail.

Hoe Inschrijven?

Van zodra we binnengekomen aanmeldingen hebben kunnen verwerken, rekening houdend met de capaciteit van de school, zal u van ons een bevestigingsmail krijgen met het nieuws of u uw kind wel of niet kan inschrijven.

Deze mail wordt uiterlijk 2 weken na de aanmelding verstuurd. (En dit naar het mailadres dat u heeft opgegeven bij de aanmelding! Hou dus deze mailbox goed in de gaten en hou ook uw spam/ongewenste inbox in de gaten)

Mail ontvangen met "Ja, u kunt inschrijven":

U heeft een mail ontvangen waarin staat dat de aanmelding tijdig is binnengekomen en dat u dus uw kind kunt inschrijven in 1 van onze scholen. Goed nieuws! U dient nu het inschrijvingsformulier in te vullen. Dit doet u door op link, vermeld in de mail, te klikken. Opgelet: Van zodra u de mail heeft gekregen heeft u 2 weken de tijd om uw kindje in te schrijven. Als u dit dan niet heeft gedaan gaan wij er vanuit dat u geen interesse meer heeft in onze school en mogen wij dit gereserveerde plekje terug beschikbaar stellen voor anderen.

Mail ontvangen met "Neen, u kunt (nog) niet inschrijven":

U heeft een mail ontvangen waarin staat de aanmelding wel gelukt is maar spijtig genoeg te laat is doorgekomen en de capaciteit op dat moment reeds bereikt werd. Hierdoor werd uw kindje op onze wachtlijst geplaatst. U mag contact opnemen met de school om te informeren of uw kind eerder vooraan of eerder achteraan op de wachtlijst staat. Op die manier kunt u inschatten of u gaat wachten op een plekje dat, mogelijks, vrijkomt of dat u beter voor een andere school kiest.

Heb je vragen over het aanmelden?

Kijk eerst bij ‘veelgestelde vragen’, indien uw vraag er niet tussen staat of u ondervindt desondanks toch nog problemen, stel je vraag gerust via mail secretariaat@mariaberg.be of telefonisch 03/667 37 23. Dit elke werkdag tussen 8u00 en 16u00.

Fysieke bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Indien ouders toch een rondleiding op school wensen dan kan dit uitzonderlijk en enkel op afspraak NA de schooluren, wanneer er geen kinderen op school zijn met ten hoogste 3 personen, volgens de veiligheidsmaatregelen en enkel voor wie weinig of geen toegang heeft tot digitale alternatieven.

Neem dan contact op met de directie Gerda Ketelers: 03 667 37 23 OF mariaberg@mariaberg.be

leeg tekst

Lagere school Essen Hoek