Mariaber Essen
Kleuterschool Mariaberg - Essen

Inschrijvingen

Wanneer mag mijn kind naar school komen?

Uw kleuter mag naar school komen wanneer hij/zij voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, 2 jaar en 6 maanden zijn en hij/zij wordt dan op de eerstvolgende instapdatum toegelaten in de school. Een kleuter die 2 jaar en 6 maanden wordt op de instapdatum, kan vanaf die dag effectief naar school gaan.

Je kind kan tussen 2,5 en 3 jaar op 1 van 7 instapdata naar de kleuterschool:

  • De 1ste schooldag na elke schoolvakantie: na de zomer-, herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie
  • De 1ste schooldag van februari
  • De 1ste schooldag na Hemelvaartsdag
  • Wordt je kind 2,5 jaar op een instapdatum, dan mag het al vanaf die dag naar school. 

Bereken de instapdatum van uw kind:

Klik door naar de site van onderwijs.vlaanderen

Hoe aanmelden en inschrijven?

Alle basisscholen in Essen met een centraal aanmeldsysteem. 

Voor wie?

Voor alle kinderen die niet automatisch doorstromen van een kleuter- naar een lagere school, voor kinderen die van school veranderen en voor alle kinderen geboren in 2022. Kleuters van 2022 die geboren zijn tussen 3 en 31 december melden zich ook reeds aan om te kunnen starten op 1 september 2025. Wil je je kind voor het eerst inschrijven in een Essense basisschool, dan moet je je aanmelden via meldjeaan.essen.be. Niet enkel startende kleuters dus, maar ook kinderen die vanuit een andere gemeente verhuizen en in Essen naar school komen of kinderen die nu op een school zitten zonder automatische doorstroom.

Eerst aanmelden, dan pas inschrijven

Er is een verschil tussen aanmelden en inschrijven:

  • Je moet je kind eerst online aanmelden.
  • Na de aanmeldingsperiode ontvang je een ticket.
  • Pas dan kan je jouw kind inschrijven. 

Wat met broers en zussen?

Broers en zussen van huidige leerlingen van de school krijgen voorrang. 

Concreet

  • De digitale aanmeldingsperiode (van 27/02/2024 t.e.m. 19/03/2024) voor onze school is verstreken. Vanaf 23/05/2024 starten de vrije inschrijvingen, mits er nog beschikbare plaatsen zijn. Een overzicht van de beschikbare plaatsen (d.d. 14/5/2024) vind je op meldjeaan.essen.be. Let op: deze cijfers zijn niet steeds up-to-date. Neem contact op met de school voor de meest recente info. Wil je je kind graag inschrijven op onze school voor het schooljaar 2024-2025? Vul dan via de link onderaan alle gegevens in om je kind aan te melden. Dit kan vanaf 23/05/2024 om 18u00. We nemen dan contact op om je kind in te schrijven, mits er voldoende plaats is. Als er geen vrije plaatsen meer zijn, kan je kind op een wachtlijst geplaatst worden en nemen we contact op als er een plaats vrij komt. Het ingevulde aanmeldingsformulier is dus nog geen officiĆ«le inschrijving. Het al dan niet toewijzen van een plaats voor uw kind, gebeurt bij de vrije inschrijvingen (vanaf 23/05/2024) volgens volgorde van aanmelding. Daarom is het belangrijk dat u het online-formulier invult, aangezien dit datum en uur van aanmelding registreert .
  • Meld je kind hier aan: aanmeldingsformulier schooljaar 2024-2025

Alle info over het aanmelden van uw kind:


Heb je vragen over het aanmelden?

Stel je vraag gerust via mail secretariaat@mariaberg.be of telefonisch 03/667 37 23. Dit elke werkdag tussen 8u00 en 16u00. En op woensdag tussen 8u00 en 12u00.

Aanmelden in de loop van het schooljaar

Wie nog in het huidige schooljaar de overstap naar onze lagere school wil maken, stuurt een mailtje naar de directie (mariaberg@mariaberg.be) voor een afspraak ter kennismaking.

Kleuterschool Mariaberg - Essen