Mariaber Essen
Lagere school Essen Centrum
 03 667 37 23

Inschrijvingen voor het schooljaar 2024-2025

Met digitaal aanmeldsysteem basisscholen

Voor wie?

  • Startende kinderen voor de lagere school Mariaberg Centrum en Mariaberg Hoek
  • Niet voor 5-jarige kleuters van onze Mariabergscholen Hoek en Centrum die op deze wijken naar het eerste leerjaar zullen gaan want voor hen is er reeds een plekje voorzien.
  • We hebben een infomoment voor ouders voor kennismaking met de school en het team op:

- woensdag 21 februari 19.30u. op Mariaberg Centrum, Kloosterstraat 76                                                    

- donderdag 22 februari 19.30u. op Mariaberg Hoek, Moerkantsebaan 287

Wie heeft voorrang?

• broers en zussen van huidige leerlingen in de school

• kinderen van personeelsleden

Vervolgens komen de overige aanmelders aan bod, op basis van voorkeur en afstand tussen school en woonplaats

Eerst aanmelden, dan inschrijven

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Meld je kind eerst online aan, ontvang een inschrijvingsticket en schrijf dan je kind digitaal in tijdens de inschrijvingsperiode.

Let goed op de juiste data!

Stappenplan aanmeldsysteem basisscholen

Stap 1

tussen 27/02/24 en 19/03/24

Meld je kind online aan op meldjeaan.essen.be en geef Mariaberg Centrum of Mariaberg Hoek als jouw keuze door.

Stap 2

op 19/04/24

Je ontvangt een inschrijvingsticket via mail. Op dit ticket staat aangeduid op welke school een plekje voor jouw kind is. Bewaar dit goed, je hebt het later nodig om in te schrijven. Contacteer de Vrijetijdsbalie op het gemeentehuis indien je niets ontvangen hebt.

Stap 3

tussen 24/04/24 en 17/05/24

Schrijf jouw kind in op Mariaberg. Dit doe je via de kanalen van de school die op het ticket staan. Kon je niet inschrijven voor 17 mei? Dan vervalt je voorrang op basis van je inschrijvingsticket. Contacteer de school voor meer info.

Stap 4

na 17/05/24

Wie niet aanmeldde en geen ticket heeft kan zich vanaf nu rechtstreeks inschrijven op de school. Let op, dit kan enkel indien er nog plaatsen zijn.

Een overzicht van de beschikbare plaatsen (d.d. 14/5/2024) vind je op meldjeaan.essen.be. Let op: deze cijfers zijn niet steeds up-to-date. Neem contact op met de school voor de meest recente info. Wil je je kind graag inschrijven op onze school voor het schooljaar 2024-2025? Vul dan via de link onderaan alle gegevens in om je kind aan te melden. Dit kan vanaf 23/05/2024 om 18u00. We nemen dan contact op om je kind in te schrijven, mits er voldoende plaats is. Als er geen vrije plaatsen meer zijn, kan je kind op een wachtlijst geplaatst worden en nemen we contact op als er een plaats vrij komt. Het ingevulde aanmeldingsformulier is dus nog geen officiële inschrijving. Het al dan niet toewijzen van een plaats voor uw kind, gebeurt bij de vrije inschrijvingen (vanaf 23/05/2024) volgens volgorde van aanmelding. Daarom is het belangrijk dat u het online-formulier invult, aangezien dit datum en uur van aanmelding registreert .

Meld je kind hier aan:

aanmeldingsformulier schooljaar 2024-2025


Aanmelden in de loop van het schooljaar

Wie nog in het huidige schooljaar de overstap naar onze lagere school wil maken, stuurt een mailtje naar de directie (mariaberg@mariaberg.be) voor een afspraak ter kennismaking.

Zoek je nog meer info over de aanmeldprocedure of heb je hulp nodig bij de aanmelding?

Surf dan naar meldjeaan.essen.be. Je vindt hier meer uitleg over de procedure en contactgegevens voor hulp. Stel je vraag via secretariaat@mariaberg.be of telefonisch 03 667 37 23 tijdens de schooluren. Binnenkort vind je op de website van de school mariaberg.be een link naar het aanmeldingssysteem meldjeaan.essen.be. Veel succes en graag tot binnenkort. Met vriendelijke groeten, Het Mariabergteam


Aanmelden voor het huidige schooljaar 2023-2024

Wie nog in het huidige schooljaar de overstap naar onze lagere school wil maken, stuurt een mailtje naar de directie ( mariaberg@mariaberg ) voor een afspraak ter kennismaking.Lagere school Essen Centrum