Mariaber Essen
Lagere school Essen Centrum
 03 667 37 23

Inschrijvingen voor het schooljaar 2022-2023

Hoe aanmelden en inschrijven?

Het is belangrijk dat u weet dat u uw kind(eren) eerst digitaal dient aan te melden. Dit is een soort reservatiesysteem dat noodzakelijk is alvorens u uw kind kan/mag inschrijven.

Om uw kind aan te kunnen melden, voor het nog lopende schooljaar, in 1 van onze 2 scholen (Centrum of Hoek) dient u nu eerst contact op te nemen met de school op het nummer 03/667.37.23. of mail naar secretariaat@mariaberg.be

De, digitale, inschrijvingen voor schooljaar 2023-2024 starten pas in voorjaar 2023. Hou onze website goed in de gaten vanaf januari/februari 2023.


Mail ontvangen met "Ja, u kunt inschrijven":

U heeft een mail ontvangen waarin staat dat de aanmelding tijdig is binnengekomen en dat u dus uw kind kunt inschrijven in 1 van onze scholen. Goed nieuws! U dient nu het inschrijvingsformulier in te vullen. Dit doet u door op link, vermeld in de mail, te klikken. Opgelet: Van zodra u de mail heeft gekregen heeft u 2 weken de tijd om uw kindje in te schrijven. Als u dit dan niet heeft gedaan gaan wij er vanuit dat u geen interesse meer heeft in onze school en mogen wij dit gereserveerde plekje terug beschikbaar stellen voor anderen.

Mail ontvangen met "Neen, u kunt (nog) niet inschrijven":

U heeft een mail ontvangen waarin staat de aanmelding wel gelukt is maar spijtig genoeg te laat is doorgekomen en de capaciteit op dat moment reeds bereikt werd. Hierdoor werd uw kindje op onze wachtlijst geplaatst. U mag contact opnemen met de school om te informeren of uw kind eerder vooraan of eerder achteraan op de wachtlijst staat. Op die manier kunt u inschatten of u gaat wachten op een plekje dat, mogelijks, vrijkomt of dat u beter voor een andere school kiest.

Heb je vragen over het aanmelden?

Kijk eerst bij ‘veelgestelde vragen’, indien uw vraag er niet tussen staat of u ondervindt desondanks toch nog problemen, stel je vraag gerust via mail secretariaat@mariaberg.be of telefonisch 03/667 37 23. Dit elke werkdag tussen 8u00 en 16u00.

Fysieke bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Indien ouders toch een rondleiding op school wensen dan kan dit uitzonderlijk en enkel op afspraak NA de schooluren, wanneer er geen kinderen op school zijn met ten hoogste 3 personen, volgens de veiligheidsmaatregelen en enkel voor wie weinig of geen toegang heeft tot digitale alternatieven.

Neem dan contact op met de directie Gerda Ketelers: 03 667 37 23 OF mariaberg@mariaberg.be

leeg tekst

Lagere school Essen Centrum